Efterbehandlingsinstruktioner vid Kosmetisk pigmentering


Tvätta det tatuerade området försiktigt med rinnande vatten. Utsätt inte det nytatuerade området för vattentryck i t.ex. duschen. Applicera ett tunt lager läkande kräm (t.ex. Bephanten och vitt vaselin) vid behov under läkningsperioden. Börjar såret vätska sig har du lagt på för mycket salva. Undvik att ta på brynen med fingrarna.

Lägg inte på någon makeup på själva tatueringen under läkningen (tills ”skorpan” har fallit bort), det kan orsaka färgförändringar eller infektioner.

Under den första veckan bör du undvika sol, träning, simning, bastu och att vistas länge i vatten.
Under de första 6 månaderna bör du undvika intensivt solande. Därefter använd alltid solskyddsfaktor 50, gärna i stift. Sol bleker din tatuering.

LÄPPAR
Du kan dricka med sugrör. Ät försiktigt och låt inte maten, tandkräm eller produkter med alkohol komma i kontakt med läpparna.

EYELINER
Om det behövs använd ispåse för svullnaden, lägg servett eller handduk emellan för att eyelinern inte ska bli våt. För en del kunder håller svullnaden i sig mer än en dag. Det är svårt att applicera salva så nära ögat och fett kan dessutom öka svullnaden, så använd bara din vanliga ögonkräm som vanligt. (Vi har flera sorter som passar bra efter tatuering)

ALLMÄNT
Det är viktigt och enbart ditt ansvar att du följer dessa råd för att undvika infektioner. Du bör kontakta din terapeut och i förlängningen söka läkare om några symtom på infektion uppstår.

Innan skorpan faller av kommer färgen att vara mörkare än slutresultatet, för att sedan bli något ljusare och stabiliseras först efter 3 veckor. Var rädd om skorpan, hjälper du till att dra av den finns risk att färgen på tatueringen följer med. Skorpan ramlar av sig själv efter ca 3 - 7 dagar. Salva hjälper om skorpan kliar eller känns stel, skrapa eller riv inte på den.

Efter minst 6 veckor kan tatueringen fyllas i/ förbättras. Kom ihåg att du inte ser det riktiga resultatet förrän 3 veckor efter behandlingen. Du har 3 månader på dig att göra ditt återbesök kostnadsfritt (gäller ej ärrkorrigeringar eller fyllningar, som är engångsbehandlingar.)

Rent allmänt ter läkningen sig som ett skrapsår och läker inifrån.


Ladda ner skötselråden här!